Figyelem! Onkológiai betegségben érintett gyerekeknek indítunk csoportot Budapesten!

2018-08-24

Kedves Szülők !

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy szeptember végétől onkológiai betegségben érintett, alsó tagozatos gyerekek számára, hosszú távú művészetterápiás elemekkel kombinált gyermekpszichodráma csoportot indítunk Budapesten. A csoport célja, hogy segítséget nyújtson daganatos betegséget átélt, illetve a felépülés időszakában lévő gyerekeknek, a megtapasztalt nehézségek, betegség- és veszteség-élmények feldolgozásában.

A csoport során, a gyerekek természetes nyelvén, játékkal, mesével, művészetterápiás módszerekkel szimbolikusan feldolgozzuk a gyerekekben felbukkanó, a jelenhez, vagy múltbéli eseményekhez kapcsolódó érzéseket, félelmeket. Ez a megközelítés lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekekben dolgozó feszültség csökkenjen, én-erejük növekedjen, és a csoport biztonságos mikrokörnyezetében újra elkezdjenek kapcsolódni a kortársaikhoz. Az így újra-megszerzett, továbbfejlesztett készségek a gyerekek életének több területén segítséget nyújthatnak.

A csoport 22 alkalmat foglal magában, heti egy alkalommal, hétfő délutánonként találkozunk a csoport tagjaival. A csoportfoglalkozások 90 percesek.

A csoportot két, onko-pszichológiai területen tapasztalt pszichológus vezeti, akik jártasak a mese- és művészetterápiában, gyermekpszichodrámában. A részvétel költségeit a Mosoly Alapítvány fedezi.

Amennyiben szeretnének csatlakozni a csoporthoz, kérjük, keressenek meg minket az alábbi elérhetőségen:

Lövei Júlia

program koordinátor